Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Foto’s kiezen voor BFW

Afgelopen maandag werd op de clubavond onze bijdrages aan de komende Bondsfotowedstrijd 2020 (BFW) beoordeeld door de leden. De Bondsfotowedstrijd is een een wedstrijd voor fotoclubs aangesloten bij de Fotobond.

In totaal werden door de leden 39 foto’s ingezonden en na de eerste ronde bleven er nog 20 foto’s over om uit te kiezen. Vervolgens werden de beste 10 foto’s gekozen, die onze fotoclub gaat aanbieden aan de BFW.

Hieronder is de AC druk bezig de vele formulieren te sorteren en de punten te verzamelen, op te tellen en de hoogste scores er weer uit te zoeken.

Binnenkort zullen deze foto’s door de AC worden geplakt op stevig papier en daarna opgestuurd.

De Fotoclub Contrast uit Druten heeft zich beschikbaar gesteld als organiserende club en heeft ons laten weten dat de openbare bespreking zal zijn op 29 maart 2020.

Hieronder is staan de foto’s, die geselecteerd zijn voor de BFW 2020.

 

Nieuwjaarsreceptie AFV De Iris

Afgelopen zaterdag hield AFV De Iris haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Diana Vivas gaf een korte terugblik op het afgelopen jaar en keek vervolgens vooruit op de activiteiten voor 2020. Het bestuur had besloten om alle leden, die zich inspannen voor onze club, hiervoor te bedanken, maar een van de leden in het zonnetje te zetten voor al zijn inspanningen: Marcel Gort. Namens de fotoclub ontving hij een groot bos bloemen.

Aansluitend gingen Hans Schraders en Marcel Gort nog wat dieper in op de activiteiten van 2019.

Tijdens deze receptie werd het resultaat van de Fotoketting getoond door Fedde van Bemmel. Er kwamen hele mooie foto’s voorbij met soms een bijzondere link naar de vorige foto…

Het belangrijkste moment van de avond was de keuze van de Foto van het Jaar 2019. Dit keer werd de jurering gedaan door zowel de partners en de leden. Dit gaf een verrassende puntentelling met als uiteindelijk resultaat de winnende foto van Aad van den Bos.

Hieronder is een korte fotoimpressie van Hans Schraders van deze geslaagde receptie.

Mede-oprichter AFV De Iris (Henk ter Hoeve) overleden

Oud-fotograaf van de Stentor Henk ter Hoeve uit Harderwijk is zaterdag 30 maart 2019 overleden op 91-jarige leeftijd.

Fotograaf Henk ter Hoeve opent een expositie over actieve ouderen

Henk ter Hoeve is een bekende Harderwijker, maar ook in de regio kennen velen zijn gezicht omdat hij jarenlang voor het Veluws Dagblad foto’s maakte. In de periode voordat hij voor deze krant werkte, was hij ook actief voor het Schilders Nieuwsblad in Harderwijk en Ermelo. Hij was vooral geliefd vanwege zijn vriendelijke karakter.

In 1957 was Henk ter Hoeve een van de oprichters van de Harderwijker Fotovereniging De Iris, waarvan hij vele jaren voorzitter was en later erelid werd.

Ook was hij voorzitter van het Rode Kruis Harderwijk en de Harderwijker Scoutinggroep Verbraak-Margriet. Daarnaast was Henk mede-auteur van de fotoboeken ‘Harderwijk 750 jaar’ (1981), ‘Harderwijk na 1945 – deel 1 en 2′ (1992 en 1995) en ‘Harderwijk – Beelden belicht en beschreven’ (2002).

Zijn fotoarchief met enkele tienduizenden foto’s schonk hij na zijn pensionering aan het Stadsmuseum Harderwijk. In september 2018 vierden Henk en echtgenote Diny ter Hoeve-Brethouwer hun 65-jarig huwelijk, met wie hij vooral na zijn pensionering een onafscheidelijk koppel vormde.