Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Algemene Ledenvergadering

Afgelopen maandag heeft onze jaarlijkse ALV weer plaatsgevonden. Er waren geen bijzonderheden, behalve een stevige discussie over boekhouden.

Na 7 jaar bestuurslid (algemene zaken) heeft Theo Sierksma zijn functie beschikbaar gesteld en heeft Hein Hendriksen zijn plek overgenomen. Namens het bestuur overhandigde Diana aan Theo een leuk presentje voor de “bewezen diensten”.

 

Nieuwsbrieven Activiteiten-commissie

Vanwege de Corona-crisis en de bijbehorende beperkende maatregelen liggen ook de activiteiten van onze fotoclub voorlopig stil. Dat betekent echter niet dat er niets gebeurt achter de schermen. 

De Activiteiten-commissie wil de leden met een Nieuwsbrief informeren over lopende zaken, activiteiten in de toekomst, enzovoort. 

Hieronder is de samenvatting van de eerste Nieuwsbrieven te lezen. Voor een exemplaar van de volledige Nieuwsbrieven van maart en april 2020, klik dan op de betreffende link.

Iris Nieuws activiteitencommissie 24 maart 2020

De geplande clubactiviteiten:

Maandag 6 April, Diana Bokje, wordt verschoven.
We willen daar nu ook de clubavond van 20 april en de excursie van 2 mei (Rotterdam) aan toevoegen, die laatste verschuift in ieder geval naar het najaar. Maar houd er ook rekening mee dat alle resterende activiteiten op de tocht staan.

Maar ondertussen…:

  • Opdracht ‘drieluiken’. Stuur je foto’s naar: hansschraders@solcon.nl
  • Expo Catharina-kapel is gepland van 7 november (opening) t/m 21 december (opruimen)
  • Uitslag Bondsfotowedstrijd: Als club zijn we geëindigd in de middenmoot. Hein scoorde het hoogst met z’n foto “In Museum Moore”.

Iris Nieuws activiteitencommissie 5 april 2020

Graag jullie aandacht voor de volgende clubzaken:

1. Fotoketting 2020 start op 15 april

Geloof het of niet… onze Fotoketting 2020 wordt binnenkort gecoördineerd vanaf deze futuristische zeesleper. Het is de varende werkplek van onze Bas van Vegchel, zoals de meesten wel weten. Bas neemt de coördinatie van de Fotoketting van Fedde van Bemmel over.
Fedde, bedankt en Bas, veel succes.

Het is voor ons allemaal een rare tijd. Omdat veel (foto-) activiteiten vervallen, willen we proberen om de fotoketting voor dit jaar wèl door te laten gaan. Aangezien de regering wil dat we niet onnodig buitenshuis komen, hebben we de regels voor dit jaar wat aangepast. Voorheen vroegen we om een recente foto, speciaal gemaakt naar aanleiding van de fotoketting, dit keer vragen we om een foto die binnenshuis of rondom het huis genomen is. Als dat echt niet lukt mag er een foto uit je archief ingezonden worden, maar dan graag wel een foto die niet eerder vertoond is tijdens een clubavond.

We willen op 15 april van start gaan met deze FOTOKETTING waaraan hopelijk iedereen gaat deelnemen. Uitgangspunten en spelregels:

  • Je ontvangt als je aan de beurt bent een uitnodigingsmail met de complete instructies en met als bijlage de foto van je voorganger, waarop jij binnen uiterlijk 14 dagen (maar liever eerder) moet aansluiten met jouw creatie.
  • Het thema is SPEL, SPELEN of SPEELS’
  • De foto moet een minimaal formaat hebben van 3000 x 2000 pixels.
  • Je wordt verzocht een korte motivatie mee te sturen, daarbij denkend aan wat je in de vorige foto zag en hoe je de relatie ziet met jouw foto.De startfoto (foto van het jaar, gemaakt door Aad van den Bos) wordt naar de twee eerste deelnemers gestuurd, waarna twee parallelle fotokettingen ontstaan, die ongetwijfeld weer hele verschillende, verrassende resultaten zullen opleveren. Als we ervan uitgaan dat alle leden gaan deelnemen, betekent dit (met twee kandidaten per 14 dagen), dat voor einde 2020 iedereen aan bod is geweest. We hopen dat tegen die tijd de situatie weer enigszins normaal is en de fotoketting gepresenteerd kan worden tijdens een clubavond.

Uitslag plenaire jurering (24 mrt)

Op de afgelopen clubavond is weer een plenaire jurering geweest met veel mooie foto’s. In totaal hebben 26 leden hun foto hiervoor ingeleverd.

Na de pauze is door de leden uit alle foto’s de Foto van de Avond gekozen en deze keer is dat met de meeste stemmen een prachtige zwart/wit-foto geworden van Els Hoksberg.

De andere foto’s uit de top 5 zijn van Rien en Fred (gedeelde 4e plaats) en Aad en Gert (gedeelde 2e plaats). Zie de onderstaande foto’s.

In de galerij hieronder staan alle overige ingeleverde en beoordeelde foto’s van deze avond.